Idrettsforbundet ber alle idrettslag registrere økonomiske konsekvenser av koronaviruset

Postet av Troms og Finnmark Bedriftsidrettskrets den 24. Mar 2020

Norges idrettsforbund har sendt ut et digitalt rapporteringsskjema til alle idrettslag for å kartlegge de aktivitetsmessige og økonomiske konsekvensene koronaviruset får for idrettsbevegelsen og den frivillige sektoren.

Norsk idrett og hele den norske frivilligheten står i en svært krevende tid. Koronaviruset har allerede fått store konsekvenser gjennom avlyste treninger, turnering og kamper. De økonomiske tapene er store og strekker seg langt utover tapte arrangementsinntekter. Flere idrettslag og klubber har allerede permittert flere trenere og andre ansatte som følge av krisen.   

For å skaffe et helhetsbilde over situasjonen har Norges idrettsforbund i dag sendt ut et digitalt rapporteringsskjema som alle idrettslag oppfordres til å svare på. Rapporteringen er i første omgang kun en kartlegging av de totale økonomiske konsekvensene, og ikke en tilbakebetalingsløsning.    

Avgjørende å kartlegge  

- En slik registrering og kartlegging er avgjørende for å få på plass målrettede tiltak som kan sikre at idrettslagene står best mulig rustet til å levere aktivitet og idrettsglede også etter at koronakrisen er over. Svarene fra idrettslagene er også veldig viktige for at vi skal kunne ha et best mulig faktagrunnlag om økonomiske og idrettslige konsekvenser i dialog med lokale og nasjonale myndigheter, sier Karen Kvalevåg, generalsekretær i Norges idrettsforbund.   

Idrettslagene kan fortløpende oppdatere informasjon som er innrapportert, hvis det skulle fremkomme nye opplysninger som har betydning for faktagrunnlaget.   

Ber idrettslag komme i gang med registrering  


- Vi ber om at idrettslagene kommer i gang med registreringen så fort som mulig. Det er fullt mulig å korrigere og supplere tidligere rapportering underveis for eksempel med nye opplysninger som ikke var kjent på registreringstidspunktet. Vi ønsker rett og slett å overvåke hvordan situasjonen utvikler seg over tid for klubber og idrettslagene, sier Kvalevåg, og legger til.  

 - Vi er selvsagt glade for at regjeringen har bevilget 600 millioner kroner til idrett og frivillig sektor for å kompensere for tapte arrangementsinntekter for mars og april 2020. Jeg er redd for at denne bevilgningen ikke vil strekke til når vi ser helhetsbildet i norsk idrett, sier Kvalevåg.   

Nordiske land ønsker samme IT-løsning 


Norges idrettsforbund var raskt i gang med å lage et digitalt rapporteringsskjema for idrettslag da krisen var et faktum, og har på kort tid, takket være iherdig innsats fra NIF Digital og utviklere i andre land, laget et system for innrapportering av økonomiske konsekvenser for klubber og idrettslag. Arbeidet som er lagt ned er blitt lagt merke til av alle de andre nordiske landene som nå ønsker et tilsvarende system for sine idrettsorganisasjoner.   

- Vi setter selvsagt stor pris på annerkjennelse av det arbeidet vi har gjort og deler mer enn gjerne våre løsninger med våre gode samarbeidspartnere i Norden, sier Pål Kristen Rønnevik, leder av NIF Digital.Til alle deltakere på Arctic Alta ski&fatbike

Postet av Troms og Finnmark Bedriftsidrettskrets den 19. Feb 2020

Velkommen til Arctic Alta ski&fatbike

Hei og velkommen som deltaker til Arctic Alta ski&fatbike. Vi håper at du får en fantastisk fin tur fra BUL hallen til Kaiskuru.

Løypa

Vedlagt følger løypekartet. På www.tromsfinnmark.bedriftsidretten og på vår Facebookside finner du en mer detaljert beskrivelse av trassen. HUSK at traseen følge både lysløype, hundessledespor og scooterspor. Det betyr at du kan møte på trafikk i løypa. Vis hensyn. VIKTIG at du også er klar over at traseen har veikrysninger hvorav du også må ta av skiene ved Sjekkpunkt GLØD. Løypa skal være godt merket med veistikker, AA skilt(gul) og skilt ved hver 5 km.

Startnummer

Utlevering av startnummer på Hammari Sport og Fritid fra torsdag 20.februar kl 15.00 – fredag 21.februar kl 15.00. Vi håper at FLEST mulig benytter seg av dette tilbudet slik at du er sikker på å rekke starttidspunkt. Tilreisende som ikke har mulighet for å hente startnummer under åpningstiden kan hente startnummer ved start (25K vil startnummer komme til Sorrisniva ca 30 min før start) 

Startliste ski: https://live.eqtiming.com/51203

Startliste fatbike: https://live.eqtiming.com/51205

Start

Start 50K er ved BUL hallen i Bossekop hvor det er både garderober og WC tilgjengelig. Det er også rikelig med parkeringsmuligheter. Start 25K er ved Sorrisniva ishotell (Detsikalia) hvor det er toalett på hotellet. Det er mulighet å parkere ved hotellet men vi anbefaler at du ordner transport. Starttider ski, klassisk fellesstart lørdag: 50K kl 10.00 - 25K kl 11.00 / Fatbike søndag 50K kl 09.00 - 25K kl 10.00

Mål

Målgang er ved Kaiskuru skistadion hvor det er dusjmuligheter og kafe ved Kaiskuru nærmiljøsenter. 

Transport av utstyr

Vi frakter overtrekks- og skifteklær fra start til målområdet. VIKTIG at du pakker det i sekk og merker sekken med navn. Sekkene blir lagt ved målområdet i Kaiskuru.

Sjekkpunkt

Det er 4 sjekkpunkt/matstasjoner langs løypa. Saft på Sjekkpunkt GLØD / Saft og energibar på Sjekkpunkt Sorrisniva / Saft på Sjekkpunkt Hammari Sport (Russekyst) / Saft, brødskiver, pølse på Sjekkpunkt Tverrelvdalen. VIKTIG. Vi anbefaler deltakere også til å ta med seg egen drikke/energibar. Det er også stavposter ved sjekkpunktene.

Utstyr

ALLE SKAL ha med: Telefon fulladet. I tillegg skal ALLE ha hjelm på fatbikerittet

Deltakere BØR også ha med drikke/energibar. På fatbike bør en også ha med pumpe, enkel sykkelverktøy og kjedelås.

EQ livetracking  

Vi har Livetracking via smarttelefon på EQ-timing på AA ski&fatbike. Det både for egen sikkerhet, og for at publikum kan følge deltakerne «live» i løypa. VIKTIG at ALLE MÅ laste ned EQme app – samt knytte DIN profil på EQ timing opp mot appen (din bruker som benyttet ved påmelding.) 

  1. Last ned EQme app
  2. Knytt DIN profil opp mot EQme app (husk tillat at app’en kan bruke telefonens GPS
  3. Åpne EQme app i god tid før start. Trykk på arrangementet (Arctic Alta skirace og-/eller Arctic Alta fatbike). Trykk på livetrack – Da vil du få opp løypekartet på telefonen og vi er klar til å følge deg i løypa

Premieutdeling

Alle som fullfører AA ski&fatbike (NB ikke de med GUL startnummer) får vår unike «finisher» t-skjorte. Utlevering av deltakerpremie i kafeen. NB Vi har hatt påmelding over all forventning, samt mangel på str XL. Det betyr at VI sender T-skorte til de av deltakere som dessverre ikke kan få denne etter målgang. 

Trekk av gavepremiene blir gjort på søndag kveld LIVE på vår Facebook side. Vinnere vil bli kontaktet.

Da er det bare å ønske alle deltakere velkommen til det første Arctic Alta ski&fatbikeLivetracking på Arctic Alta ski&fatbike

Postet av Troms og Finnmark Bedriftsidrettskrets den 19. Feb 2020

Det blir Livetracking av deltakere på Arctic Alta ski&fatbike

Last ned EQme app

Livetracking av blir gjort via smarttelefonen til deltakere. Det betyr at ALLE deltakere skal ha med telefon (fulladet) når de deltar lørdag 22.februar eller/og søndag 23.februar.

Dette er både et av våre sikkerhetstiltak, men også slik at publikum kan se hvor deltakerene er i løypa

 For deltakere: 

  1. Last ned EQme app
  2. Knytt DIN profil opp mot EQme app (husk tillat at app’en kan bruke telefonens GPS
  3. Åpne EQme app i god tid før start. Trykk på arrangementet (Arctic Alta skirace og-/eller Arctic Alta fatbike). Trykk på livetrack – Da vil du få opp løypekartet på telefonen og vi er klar til å følge deg i løypa.

For publikum

Du kan følge deltakerne ved å trykke linken

Langrenn: https://live.eqtiming.com/51203 

Fatbike: https://live.eqtiming.com/51205 
Arctic Alta ski&fatbike - Løypa er satt

Postet av Troms og Finnmark Bedriftsidrettskrets den 6. Jan 2020

Løypa for Arctic Alta ski&fatbike er nå satt på kartet.

Både ski og fatbike løypen følger samme trasé.  

Til fatbike rittet søndag vil hele traseen bli preparert med skuter og slodd. Dette vil bli gjort umiddelbart etter siste løper i skirennet lørdag 22.2.

Ved snøfall inn mot rittstart blir det gjort vurdering i forhold til om det må prepareres evt. Fjernes snø før start.

47 km starter ved BUL hallen. 22 km starter på elva ved Sorrisniva.

Rennet går i klassisk stil. 

Det anbefales at løperne benytter ski med festesmurning, ha gjerne med litt ekstra på lommen. I noen deler av løypa vil det være vanskelig å kun benytte staking på grunn av løypekvaliteten.

Husk også gode staver uten de aller minste trinsene.

Til sykelistene: 

Fatbike med minimum 3,8 tommer dekk.

Passelig lufttrykk, husk harde løyper = hardere dekk.

Bløte løyper = bløtere dekk.

Litt mat, drikke og verktøy kan også være lurt å ha med.

Påbudt med hjelm under hele rittet.

Løypebeskrivelse:

0-10 km lysløype, preparert med tråkkemaskin, lett terreng med små bakker. Høydeforskjell på ca. 50 meter.

Første drikke/service stasjon er ved Øytun etter ca. 5 km. (Glød ansvarlig)

Fra ca. 10 km går traseen over til å bli smalere. Løypa passerer Røstan og slynger seg ned til Eibymoen. Her er det drikke, mat og service før kryssing av vei, E45. Skiløperne MÅ av med ski for kryssing av vei. Kryssing ca. 14 km. Vakthold på stedet!

Hundeløype/skuter videre til Eiby elva, kryssing ved Borkhus ca. 17 km.

Tangen bru. Ca. 20 km. Her går løypa over til å følge ordinær Finnmarksløps trasé på Altaelva. Slakt oppover til Sorrisniva Ishotell, ca. 25 km. Her går også starten på halv distansen 25 km. Drikke, mat og service. (Sorrisniva ansvarlige). Mulighet for toalettbesøk.

Hele distansen fra 10 til 25 km er preparert med skuter og slodd.

25-28 km den kraftigste stigningen på årets race. Ca. 200 høydemeter på 3 km opp til Detsika, løypas høyeste punkt 250 moh. Denne strekningen er preparert med tråkkemaskin.

28-36 km følger traseen skiløypa i Bollo. God gammeldags skiløype som byr på småkupert men ganske lett gått terreng med negativ høydeforskjell. Ved Fjellstuetjønna kommer løypa inn i skuter løypa før nedkjøring til Storvannet. OBS! Her vil ski og skuterløype gå i samme trase i ca. 1 km. Løypene er delt med skillegjerde for å unngå farlige situasjoner men vær obs. Vakthold på stedet.

Storvannet etter ca. 37 km. Løypa følger i kanten av vannet på øst siden, dette er siste del inn mot siste drikke, mat og service ved Romsdal. (Tverrelvdalen IL ansvarlige). Hele strekket fra 28-38 km er preparert med skuter og slodd.

 Siste 9 km inn til Kaiskuru følger ordinær skiløype, mest nedover, totalt fall 50 meter siste 9 km, med noen korte kneiker som kan være ganske så slitsomme så langt ut i løypa.

Målgang på Kaiskuru skistadion etter 47 km.

Kafe og servering.

Dusj og garderobe.

Deltakerpremie til alle som fullfører og trekking av flotte gavepremier på startnummer.

Buss hver 30 min i retning sentrum/Bossekop.

Høydeprofil kommer snart

Løypeansvarlig: Daniel Strand og Øyvind Klemetsen Bøthun
Arctic Alta ski&fatbike – en konkurranse for oss mosjonister

Postet av Troms og Finnmark Bedriftsidrettskrets den 11. Des 2019

Maja Kristine Olsen skal gjennomføre Arctic Alta fatbike 23. februar. Hun bruker turrittet som motivasjon til trening etter svangerskapet.

I august fikk Maja Kristine Olsen en sønn, og har nå mammapermisjon fra sin jobb på Universitetet. Når hun nå skal begynne med trening etter fødselen, trengte hun et mål å strekke seg etter for å komme i gang.

- Derfor meldte jeg meg nå på Arctic Alta fatbike. Turrittet er 23. februar 2020, og jeg vil bruke det som motivasjon for å komme i gang med treningen, forteller Maja Kristine

For mosjonister

Olsen anser seg som en helt vanlig mosjonist som liker å sykle. I 2010 begynte hun med terrengsykling, og to år siden kjøpte hun en fatbike slik at hun også kan komme seg ut på trimtur om vinteren. Hun har deltatt på noen sykkelritt, deriblant OF 150, men er med kun for å delta.

Hun er veldig fornøyd med at det fins turritt for mosjonister med null fokus på konkurranse hvor målet er å fullføre. Arctic Alta ski&fatbike er ifølge henne nettopp et slikt arrangement.

- Jeg trur at mange som meg synes det er litt skummelt å delta på konkurranser, sier hun.

Søndag 23. februar skal Maja Kristine Olsen sykle 25 km under Arctic Alta fatbike med start fra Sorrisniva. Hun håper at flere blir med på turen sammen med henne

Vil nå mosjonister

Arctic Alta ski&fatbike er en idrettsfestival for mosjonister som går av stabelen 22. – 23. februar 2020. Det starter lørdagen med et langløp på ski på 50 km fra Bossekop, via Sorrisniva og til Kaiskuru skistadion. Halve distansen starter ved Sorrisniva. Dagen etter er det et turritt på fatbike i samme løype.

Arctic Alta ski&fatbike passer for alle hvor det ikke handler om å komme først i mål, men å fullføre distansen. Deltakelse enten på ski eller sykkel kan også være en motivator til å komme seg ut på trening gjennom mørketiden, gjerne sammen med venner eller kolleger med samme mål.

For mer info og påmelding: https://tromsfinnmark.bedriftsidretten.no/p/48645/informasjon 


Maja Kristine Olsen mener at Alta ski&fatbike er et arrangement som passer for vanlige mosjonister med mål om å fullføre. Foto: privat