- Målet er å fullføre Arctic Alta ski&fatbike

Postet av Troms og Finnmark Bedriftsidrettskrets den 10. Des 2019

Ann Kristin Berg (42) fra Alta har aldri før deltatt på skirenn eller gått lange treningsturer på ski. Nå har hun satt seg mål om å fullføre den lengste distansen på Arctic Alta ski&fatbike.

- Det å sette seg et mål gjør det lettere å komme seg ut på trening, forteller Ann Kristin Berg. Rådgiveren i Sparebank1 Nord-Norge har nemlig bestemt seg for å fullføre 50 km på ski under Arctic Alta ski&fatbike midt i vinterferien. Hennes motivasjon er å vise for seg selv at hun klarer å fullføre distansen, selv om hun aldri har vært i nærheten av å gå så langt på ski tidligere.

- Det har vel bare vært enkelte småturer til hytta før jeg bestemte meg for å melde meg på dette turrennet, tilføyer hun

Begynte med løpekarusell

Ann Kristin begynte med regelmessig trening først i år da hun sammen med flere kolleger meldte seg på Altakarusellen. I oktober tok hun like godt utfordringen med 25 km løp i fjellet under Alta Ultramaraton, også det uten å ha deltatt på langløp tidligere.

I ukene frem til Arctic Alta ski&fatbike vil Ann Kristin bruke mye av sin fritid på trening. Hun har meldt seg på både skikarusell og vinterkarusell på løp som motivasjon for å komme seg ut på trening

- Dessuten har vi ei treningsgruppe blant de ansatte i SNN som hver uke trener sammen. Berg mener at dette gjør treningsarbeidet enklere.

Lørdag 22. februar neste år skal hun stille til start i sitt første skirenn, og den spreke rådgiveren i Sparebank1 Nord-Norge håper at flere blir med henne på den 50 km lange skituren.

Vil nå mosjonister

Arctic Alta ski&fatbike er en idrettsfestival for mosjonister som går av stabelen 22. – 23. februar 2020. Det starter lørdagen med et langløp på ski på 50 km fra Bossekop, via Sorrisniva og til Kaiskuru skistadion. Halve distansen starter ved Sorrisniva. Dagen etter er det et turritt på fatbike i samme løype.

Arctic Alta ski&fatbike skal være en idrettsfestival i Alta for mosjonister hvor det ikke handler om å komme først i mål, men å fullføre distansen. Deltakelse enten på ski eller sykkel kan også være en motivator til å komme seg ut på trening gjennom mørketiden, gjerne sammen med venner eller kolleger med samme mål.

Dessuten er det en ypperlig mulighet til å være med på historie. Tenk å kunne si at «jeg var med på den første Arctic Alta ski&fatbike»

Les mer om Arctic Alta ski&fatbike:

 https://tromsfinnmark.bedriftsidretten.no/p/48645/informasjon 
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.