Arctic Alta ski&fatbike – en konkurranse for oss mosjonister

Postet av Troms og Finnmark Bedriftsidrettskrets den 11. Des 2019

Maja Kristine Olsen skal gjennomføre Arctic Alta fatbike 23. februar. Hun bruker turrittet som motivasjon til trening etter svangerskapet.

I august fikk Maja Kristine Olsen en sønn, og har nå mammapermisjon fra sin jobb på Universitetet. Når hun nå skal begynne med trening etter fødselen, trengte hun et mål å strekke seg etter for å komme i gang.

- Derfor meldte jeg meg nå på Arctic Alta fatbike. Turrittet er 23. februar 2020, og jeg vil bruke det som motivasjon for å komme i gang med treningen, forteller Maja Kristine

For mosjonister

Olsen anser seg som en helt vanlig mosjonist som liker å sykle. I 2010 begynte hun med terrengsykling, og to år siden kjøpte hun en fatbike slik at hun også kan komme seg ut på trimtur om vinteren. Hun har deltatt på noen sykkelritt, deriblant OF 150, men er med kun for å delta.

Hun er veldig fornøyd med at det fins turritt for mosjonister med null fokus på konkurranse hvor målet er å fullføre. Arctic Alta ski&fatbike er ifølge henne nettopp et slikt arrangement.

- Jeg trur at mange som meg synes det er litt skummelt å delta på konkurranser, sier hun.

Søndag 23. februar skal Maja Kristine Olsen sykle 25 km under Arctic Alta fatbike med start fra Sorrisniva. Hun håper at flere blir med på turen sammen med henne

Vil nå mosjonister

Arctic Alta ski&fatbike er en idrettsfestival for mosjonister som går av stabelen 22. – 23. februar 2020. Det starter lørdagen med et langløp på ski på 50 km fra Bossekop, via Sorrisniva og til Kaiskuru skistadion. Halve distansen starter ved Sorrisniva. Dagen etter er det et turritt på fatbike i samme løype.

Arctic Alta ski&fatbike passer for alle hvor det ikke handler om å komme først i mål, men å fullføre distansen. Deltakelse enten på ski eller sykkel kan også være en motivator til å komme seg ut på trening gjennom mørketiden, gjerne sammen med venner eller kolleger med samme mål.

For mer info og påmelding: https://tromsfinnmark.bedriftsidretten.no/p/48645/informasjon 


Maja Kristine Olsen mener at Alta ski&fatbike er et arrangement som passer for vanlige mosjonister med mål om å fullføre. Foto: privat


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.