Bodøstafetten – høstens fest

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 2. Okt 2018

Aktivitetskonsulent i Bedriftsidretten, Sondre Skjelvik, forteller at løpesesongen har gått over all forventning. 

– Vi kom opp med ideen i februar og er helt lamslått av den store interessen. Det er helt vilt mange påmeldte, sier Sondre.

Februar 2018 løper jeg nedover Bratten mot Skivika. Tankene, drømmene og ideene var allerede krystallklare. Denne kalde ettermiddagen begynte jobben med å skape stafett i Bodø. I løpet av løpeturen, som da ble totalt 11 kilometer rakk jeg å gå fra å drømme om et par lag til å tenke – her kan vi skape fest!

Tilbake på kontoret dagen etterpå sier jeg til Stine: 

«Vi skal skape stafett, og vi skal ha minst 100 lag! MINST!»


Lørdag 22.september 

Et halvt år senere står jeg i målområdet. Jeg skjelver, jeg smiler, jeg ler.

109 lag har akkurat fullført den første Bodøstafetten. Det er totalt 872 løpere! 872 løpere har løpt gjennom det jeg for 6 måneder siden kalte en ide, en tanke, en drøm!

NRK har hatt livesending med følgebil og masse flotte intervjuer i målområdet. BodøNu streamer også live og intervjuer. Avisa Nordland er på plass med fotografer og journalister. Totalt blir det en enorm pressedekning på stafetten.

Inn på den nye hurtigrutekaia kommer løpere gående tilbake fra sine etapper, publikum klapper inn de siste løperne. Både barn og voksne spiser boller, kake, drikker saft, ler og hygger seg. Rett og slett en relativt euforisk følelse.

For en dag, for en opplevelse, og rett og slett en skikkelig bra start på noe jeg tror kan bli en årlig tradisjon for mange! Til neste år er vi minst 200 lag!


Vi gleder oss!


Bildeglimt fra stafetten


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.